Over Barista Jerome

Sinds jaar en dag werk ik in de telecommunicatie en informaticabranche. Een heel boeiende en uitdagende wereld waar ik nog altijd erg graag in werk! Maar ik ben naast ‘IT-er’ ook een mensen-mens. En juist daarom zocht ik een creatieve en sociale bezigheid, ver weg van de computer!

Met mijn voorliefde voor koffie en gezelligheid zat ik al lang te piekeren om iets in de horeca te starten. Geholpen door de veranderingen van de tijd besloot ik in 2020 om een mobiele koffiebar te starten.

Alles moest nog vorm krijgen, maar één ding was zeker, als de corona ellende voorbij was, moest mijn concept er staan! Dan moest ik klaar zijn om mijn klanten te verblijden met overheerlijke koffietjes, bubbels en allerlei andere lekkernijen.

Ik kocht een prachtige foodtruck

bij Roka en liet deze wrappen bij SignMania, twee zeer goede keuzes! Zowel de wagen zelf als het ontwerp werden zeer professioneel gedaan!

Een eerste Barista opleiding volgde ik bij Syntra om daarna bij Blanche Dael een officiële SCA Barista opleiding te volgen.

Ondertussen behaalde ik de diploma’s Barista Foundation en Barista Intermediate. De plannen voor de Professional staan al op de agenda. En op termijn zullen daar zeker ook nog ‘Brewing’, ‘Sensory Skills’ en ‘Roasting’ bij komen.

Een jaar van voorbereiding was snel voorbij!

Een jaar van plannen, oefenen en proeven. Maar ook een jaar van hard werken aan dingen waar ik weinig of geen ervaring mee heb. Gelukkig kon ik daarvoor rekenen op de steun van mijn lieftallige echtgenote en mijn twee zonen met af en toe een kritische opmerking. Maar ook op de professionele steun van Elira Studio voor mijn website.

Op 1 mei 2021 serveerden we onze eerste koffie als ‘Barista Jerome’!

Wil je ook eens proeven?